Gordon Ramsay

britská, 1966

Nová kniha

Do neznáma: Kulinární dobrodružství

Do neznáma: Kulinární dobrodružství - Gordon Ramsay

Se 60 recepty z celé zeměkoule. Ve své nové knize Gordon Ramsay popisuje z kulinárního hlediska 21 míst celého světa, která navštívil v rámci natáčení pořadu... detail knihy

Nové komentáře u autorových knih

Do neznáma: Kulinární dobrodružství Do neznáma: Kulinární dobrodružství

Odloženo, nedočteno a vracet se nebudu. Gordona má hodně rád, sledoval jsem ho ještě jako lokální britskou hvězdičku. I pořad Do neznáma se mi relativně líbí, ale jeho knižní zpracování je otřesné. Když pominu, že je plné tiskových chyb (v textu třeba zůstaly znaky označující konec řádku), nejde přehlédnout, že jednotlivé země jsou popsány neskutečně povrchně a nezajímavě. Ale největším problémem jsou pak samotné recepty. Lokální ingredience alá pasta z Peru, kořenící marocká směs apod. u nás prostě neseženete. Takže ve zkratce - o zemích se nic nedozvíte a z kuchařky si nic neuvaříte. To je pak docela zbytečné čtení, nemyslíte?... celý text
Atlantis


Do neznáma: Kulinární dobrodružství Do neznáma: Kulinární dobrodružství

Tohle bude srdcovka Gordona. Je to cítit z úvodního slova, kde je spoustu pokory. Fotografie jsou krásné, což v doprovodu National Geographic není nijak těžké. Samotné recepty hodnotím velmi vysoce, ale je velký problém se surovinami. V této knize je kladen velký důraz na původ surovin, které jsou vždy ze země, kde Gordon recept vaří a u nás to nikdy nebude tak dobré, jako když vám připraví krmi původní obyvatel země se surovinami z nejvyšších míst Peru nebo lesů Maroka. Navíc některé koření buď musíte draze sehnat na internetu nebo si je nechat dovézt odněkud z ciziny. Případně namíchat z toho, co doma máte, ale přiznejme si, to nebude taky úplně ono. A když už bych si chtěla nějaké koření namíchat, nevím ani jak, protože u toho se Gordon nezdržuje. A navíc, jak často budete recept připravovat, na jeden pokus je to opravdu nákladné vaření. Abychom tedy dosáhli autentické chuti jídla, budeme nejspíš muset jet do daného regionu a tam si pokrm připravit z lokálních surovin, jinak to nevidím. Za mě 87 %, protože je to krásný cestopis v regionech, které třeba moc neznáme.... celý text
Nuny


Chutně a rychle Chutně a rychle

Kuchařka je super. Není to úplně pro začátečníky ale recepty tak jsou perfektní. Samozřejmě berte s rezervou těch 30 minut. Pokud máte veškeré suroviny daného receptu připraveny v miskách a jen to "házíte" do pánve / hrnce tak to stihnete ale jinak vše uvařit mi trvá tak hodinu a pokud vařím i přílohu nebo nějaký salát k hlavnímu jídlu, tak i hodinu a půl. Ale tato kuchařka mě opravdu baví.... celý text
mysteriouslukas



Stačí 10 minut Stačí 10 minut

To je tak, když si člověk půjčí knihu v knihovně jen podle názvu, ale už nekouká na obal a další i informace. Bohužel opět jedna z knížek, která možná může fungovat v zemi svého vzniku, ale to je tak všechno.... celý text
Kexina


Ráj v kuchyni Ráj v kuchyni

První česky vydaná kuchařka Ramsaye a taky dost komplikovaná pokud nejste profesionál.
JancaMia