Zdraví v ohrožení přehled

Zdraví v ohrožení
https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/174929/bmid_zdravi-v-ohrozeni-1Zo-174929.jpg 5 30 30

Hořká pravda o sladkém cukru. Kniha od MUDr. Josefa Jonáše (kromě jiných autora bestsellerů Křížovka života, Tajenky života nebo Detoxikace nebo Jonášova kuchařka pro zdraví) a našeho kmenového autora Jiřího Kuchaře je u nás mimořádným počinem v oblasti zdraví.Ačkoli nás zažité stravovací zvyklosti nebo reklama, zaměřená zejména na těhotné ženy, matky s malými dětmi, mládež, seniory nebo sportovce, přesvědčují o opaku, skutečnost je mnohem horší, než byste očekávali. Tato kniha přináší velmi hořkou pravdu o průmyslově vyráběném rafinovaném cukru. Je určena lidem, kteří chtějí poznat všechny neblahé důsledky jeho konzumace, zbavit se svojí závislosti na něm a doslova tak zachránit svoje ohrožené zdraví. Stejně tak je velmi užitečná pro nemocné i lidi, jenž po léta bezúspěšně bojují s nadváhou a únavou. Na základě desítek vědeckých studií z celého světa a dlouholeté bohaté praxe MUDr. Josefa Jonáše ukazuje, že rafinovaný cukr je viníkem celé řady problémů, od akné, zubního kazu, cukrovky, ztučnění jater, infarktu myokardu, gynekologických potíží a osteoporózy až po nádorová onemocnění a mozková poškození, včetně chronického nedostatku vitaminů a důležitých minerálů. Vedle varování nabízí především řešení, jak se zbavit cukerné závislosti a jak lze průmyslový cukr v jídelníčku nahradit. Nepochybně budete překvapeni bohatostí přírodních látek, které vám mohou posloužit jako cenná životní inspirace. Tato mimořádná a svého druhu naprosto ojedinělá publikace přináší i jednoduchá a přitom účinná stravovací doporučení, která mohou netušeným způsobem upevnit vaše zdraví.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zdraví v ohrožení. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (9)

Felsenberg
18.04.2023 5 z 5

Skvělá kniha o bílém jedu, co všechno způsobuje, jak se zbavit závislosti na něm, čím ho nahradit a kdo za tím vším stojí...

Lessana
13.08.2017 3 z 5

Kniha popisuje fakty známe, menej známe i neznáme, fakty, čo poriadne vydesia, no môžu naštartovať uvedomenie si dôsledkov nadmernej konzumácie cukru a následne vyvolať rozhodnutie nečiniť tak. Od istej chvíle sa mi však zdalo, že sa toho príliš veľa opakuje a nového sa dozvedáme pomenej. Chýbali mi tiež priamejšie vyjadrenia o psychických príčinách chorôb. Pretože súhlasiť s tým, že umelo, chemicky a v továrňach vyrábaný cukor je škodlivá gebuzina (ako aj s neodbornosťou väčšiny bielych plášťov či so zámermi potravinárskej lobby), to sa dá bez problémov. Obmedziť jeho príjem, resp. úplne ho prestať jesť a nahradiť prírodnými sladidlami, sa dá tiež. No prisudzovať cukru všetky choroby sveta, zabúdajúc pritom, že každá z nich má pôvod predovšetkým v psychike človeka a v kdejakých nevábnych nánosoch z minula, to sa mi zdá nezodpovedné a zavádzajúce.


Richie1
03.09.2016 4 z 5

Výčet všech zdravotních problémů, které současná nadměrná konzumace rafinovaného cukru přináší, by měl přimět každého, aby se snažil příjem cukrů omezit. Bohužel jsme dost často oběťmi potravinářské lobby, takže tato snaha vůbec nemusí být jednoduchá. Cukr je droga, přináší obrovské zisky, a tak ho najdeme dnes všude - je součástí skoro všech potravin. Zdraví není důležité, důležitý je zisk.
Je záslužné, že se autoři tento problém pokusili popsat - a podařilo se jim to velmi dobře.
Snad mi jen trochu vadilo, že je v knize málo doporučení (nebo jsou poněkud nepřehledná), jak a čím rafinovaný cukr nahradit. Tyto rady ale zřejmě obsahuje další kniha autorů - Jak chutná štěstí. 75%

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Zdraví v ohrožení v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených48x
ve Čtenářské výzvě6x
v Doporučených8x
v Knihotéce21x
v Chystám se číst43x
v Chci si koupit8x
v dalších seznamech1x

Štítky knihy

cukr zdravá výživa

Autoři knihy

Josef Jonáš
česká, 1945
Jiří Kuchař
česká, 1960