Pekařská technologie I. - Suroviny přehled

Pekařská technologie I. - Suroviny
https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/414267/bmid_pekarska-technologie-i-suroviny-alW-414267.jpg 5 1 1

Učebnice podává přehled o obilovinách používaných v pekařské technologii, jejich zpracování a významu ve výživě člověka. Druhá kapitola přináší tolik žádané a u nás dosud málo dostupné poznatky praktických měření reologických vlastností mouky s doporučenými parametry pro druhy a skupiny pekařských výrobků. U vybraných surovin jsou uvedeny údaje potřebné pro míchání pekařských těst, jejich výrobu a pečení. U důležitých surovin je uvedeno dávkování, technologický význam a účinek přidávaných surovin a komponent. Nekonečná tvarová rozmanitost, aroma a chuť pekařského sortimentu je vztažena k semenům a koření. Není opomenuto stručné složení a význam zlepšujících přípravků. Předkládaná publikace by měla sloužit jednak jako odborná učebnice žáků středních odborných škol, ale také jako praktická příručka v pekařských a cukrářských provozovnách.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pekařská technologie I. - Suroviny. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (0)

Zatím zde není žádný komentář.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Pekařská technologie I. - Suroviny v seznamech

v Přečtených1x
v Knihotéce2x
v Chystám se číst1x
v Chci si koupit1x