bezmasá jídla
štítky
26 knih
Strava pro klid v duši - Jak strava bez masa a mléka léčí tělo a mysl 2014, Ruediger Dahlke
Maso a mléčné výrobky přispívají ke vzniku nemocí, což dokázal nespočet studií. Na jejich konto spadají především rakovina a kardiovaskulární onemocnění, ale i mnoho dalších nemocí jako cukrovka nebo autoimunitní onemocn... více
Bez masa 2015, kolektiv autorů
Chcete jíst méně masa nebo přestat jíst maso, a nerezignovat přitom na dobré jídlo? Jste vegetariáni? Hledáte inspiraci na bezmasé večeře či pohoštění pro přátele? Kuchařka Bez masa vám nabízí více než 120 receptů vyzkou... více
Zdravě jíst 2019, Lenka Špaček
V této kuchařce najdete 70 receptů, které spojuje absence bílé mouky, cukru, palmového oleje a tropických plodin. Samozřejmostí je, že všechna jídla jsou 100% rostlinná a vařená s co největším důrazem na lokální produkci... více
Útěk z talíře – Měsíční průvodce vaším životem bez masa 2021, Iveta Hanková
Je těžké učinit ono prvotní rozhodnutí vzdát se masa. Jako většina změn i tato s sebou přináší určitý strach, obavy i potíže, které se na bezmasé cestě mohou objevit. Tato prvotina podává ucelený přehled informací, které... více
Ještě více hojnosti - Nové kulinářské skvosty mistra zeleninové kuchyně 2018, Yotam Ottolenghi
Zelenina jako hlavní jídlo, barevné a lákavé obiloviny – odvážná, svěží a nepřetržitá revoluce ve stravování. Tak lze charakterizovat tuhle nádhernou kuchařku, poutavou svými recepty, komentáři autora o surovinách, vařen... více
S chutí 2021, Veronika Žmolilová
Mladá kuchařka ve své knize ukazuje, že vaření a pečení není žádná nuda. Ve čtyřech kapitolách najdete spoustu zdravých receptů na bezmasé pokrmy, ze kterých si snadno připravíte snídani, oběd či večeři. Na své si přijdo... více
Pochutnejte si bez masa aneb tak vařil Zarathustra 2000, Jiří Pánek
Kuchařské předpisy na vegetariánskou stravu se inspirují orientální kuchyní. více
Zdravá kuchyňa a domácnosť 2017, Hanka Sekulová
Autorka Hanka Sekulová už dávno prišla k poznaniu, že nám všetkým bez výnimky škodí konzumácia chemických jedov, ktoré sú dnes obsiahnuté vo väčšine priemyselne vypestovaných a spracovaných potravín. Vyše tridsať rokov z... více
Veľká rodinná kuchárka bez mäsa 2015, Vladimír Horecký
V poradí štvrtá kuchárska kniha od manželov Horeckých, ktorá vychádza vo Vydavateľstve Príroda ponúka recepty ako stvorené pre všetkých, ktorý z nejakého dôvodu nemôžu alebo nechcú jesť jedlá z mäsa, prípadne chcú konzum... více
Vaříme zdravě pro děti bez mléka, vajec, pšenice a sóji 2012, Christiane Schäfer
Chcete se o své děťátko postarat co nejlépe, jenže po tom, co zazněla diagnóza potravinová alergie, cítíte bezradnost? Tato kniha přináší ucelený úvod do problematiky a bezpečně vás provede všemi úskalími dietního stravo... více
Minútky bez mäsa 1994, Stanislav Muntág
Receptár jedál rýchlych, výživovo hodnotných a jednoduchých s rôznymi alternatívami namiesto mäsa. více
Bezmasé pokrmy 1985, Antonín Nestával
Sešit, který obsahuje polévky ; slané a sladké pokrmy ; pokrmy z brambor ; zeleninové a houbové pokrmy ; pokrmy z luštěnin ; pokrmy z těstovin ; teplé a studené omáčky ; více
Nová domácí kuchařka /3 - Bezmasé pokrmy 1972, Joza Břízová
540 receptů na 12 měsíců a 52 týdnů a 365 dní. více
Bezmasá kuchyně 2006, kolektiv autorů
Tato knížečka není kuchařkou pro vegetariány, je to skromná sbírka receptů pro přípravu pokrmů a jídel, jejichž základem není maso, nýbrž zelenina, luštěniny, obilniny, ovoce…Publikace se snaží pomoci začínajícím kuchařk... více
Bezmasá jídla - 135 receptů 2002, Marie Malachová
Kniha kuchařských předpisů na pokrmy z brambor, těstovin, rýže, luštěnin, zeleniny, hub, sýra a vajec. Fotografie Jiří Poláček. -- zdroj: www.mlp.cz -- více
Kuchárska kniha, cukety, patizóny, tekvice, baklažány 2014, Lucia Jesenská-Horecká
Máte radi bezmäsité jedlá? Pestrú zeleninovú kuchyňu? Kuchárska kniha cukety, patizóny, tekvice, baklažány Vás určite správne naladí. Nájdete tu plno zaujímavých, pestrofarebných receptov do Lucie Jesenskej- Horeckej, kt... více
Bezmasá a rybí kuchyně 1937, Václav Soukup
Příruční kuchařská kniha pro menší i větší domácnosti. recepty i návody jsou rozděleny do sedmnácti kapitol dle druhů jídel - od předkrmů, polévek hlavních jidel až po saláty, zákusky a dezerty. Autor do receptů shrnul s... více
Ľahko, rýchlo a bez mäsa 2002, Anne Wilson
Ak ste sa nazdávali, že nemôžete mať potešenie z bezmäsitej kuchyne, poďte sa pustiť do našich ľahkých, rýchlych a bezmäsitých jedál. Všetky chutné a výživné jedlá pripravíte do 30 minút. Oceníte ich najmä v dnešných upo... více
Bezmasé recepty 1998, Jiří Bureš
Soubor kuchařských předpisů na přípravu polévek, salátů, pomazánek a hlavních jídel bez použití masa. více
Bezmäsité recepty talianskej kuchyne 2015, kolektiv autorů
Táto kniha sa vo svojom úvode zaoberá základnými pravidlami zdravého stravovania. Nájdete v nej klasické jedlá talianskej kuchyne a recepty na báze tradičných i menej známych obilnín a najrôznejších druhov zeleniny vráta... více